Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът се опитваше да бутне правителството още преди

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът се опитваше да бутне правителството още преди
Коментари Харесай

Денков: Президентът се опитваше да бутне правителството още преди да се сформира

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Президентът се опитваше да бутне държавното управление още преди да се образува. Този тежка рецензия към президента министър председателят Николай Денков насочи пред публицисти в Шумен.

“Има единични случаи на наказани лица за корупция и това не е, тъй като няма корупция в България, а тъй като правосъдната система и службите не работят задоволително добре по тази тематика ”, уточни той претекстовете на държавното управление да желае промяна на шефовете на службите.

Премиерът уточни още, че няма планувана дата за лидерската среща сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.   " Надявам се в най-скоро време да бъде възобновен този регулярен разговор ", разяснява Денков. 

" Предстои да забележим по какъв начин ще започва Народното събрание, има доста явен график в какъв интервал би трябвало да бъдат признати законите. Това е обща задача както на парламентарното болшинство, по този начин и на държавното управление ", добави министър председателят. 

И продължи с рецензията си към службите и основния секретар на Министерство на вътрешните работи, за който президентът отхвърля да издаде декрет за отстраняването му, както поска вътрешният министър. " В момента в Министерство на вътрешните работи има двувластие и това може доста съществено да пречи на работата, сподели още Николай Денков.

Той посочи, че на държавно равнище сигурно би трябвало да се разиска по какъв начин да бъдат преструктурирани службите за сигурност, тъй че да няма бели петна в тяхната работа, каквито има в този момент. Денков добави, че в случай че е на мястото на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, при създалата се обстановка, би си подал оставката.

Премиерът дефинира като незабавно приемането на закон, обвързван с активността на антикорупционната комисия. По думите му това е обвързвано с приемането на страната ни в Шенген, само че и с битката с корупцията у нас. Впечатляващо в неприятния смисъл на думата е, че в страната има доста малко каузи от подобен темперамент и единични случаи на наказани за корупция, сподели Денков.

Премиерът Николай Денков откри бюст-паметник на поета Димчо Дебелянов на алеята на писателите в Плиска. В основата на паметника бе положена и пръст от родната къща на Дебелянов.

" В двора на кирилицата, в алеята на писателите, която овековечава делото на най-великите създатели, излели душите си на кирилица е мястото на един от най-чувствените български поети - Димчо Дебелянов. Тук той е вкъщи, паралелно с Яворов и Пенчо Славейков, дружно с Ботев. Останал вечно единствено на 29 години Дебелянов намира смисъла и наличието на късия си живот ", сподели Денков.

Правителството подхваща ограничения за поощряване на заетостта и поддръжка на работодателите в Североизточна България. Те ще бъдат показани персонално от премиера Николай Денков, който през днешния ден е на посещаване в района. Заедно с него ще бъде и част от министерския състав в лицето на министъра на обществената политика, на стопанската система, на нововъведенията и на образованието.

Целта е превъзмогване на недостига на работна ръка, стимулиране на вложенията и адаптиране на работната мощ в района. Денков ще посети Шумен и Плиска, с цел да поздрави курсантите от Националния боен университет „ Васил Левски “ с 75-ата годишнина на артилерийското обучение.

 

Инфо: epicenter.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР